Цане распродаје имовину?

Контроверзни бизнисмен Станко Цане Суботић, кога потражује Интерпол, боравио на црногорском приморју и са грчким бродовласником Виктором Рестисом уговарао продају своје виле "Монтенегро", пише подгорички "Дан".

Иако су Управа полиције Црне Горе и компанија "Рестис група" негирале да се Станко Цане Суботић налазио у Будви, више извора подгоричког "Дана" потврдило је да је тај контроверзни бизнисмен, кога потражује Интерпол боравио на црногорском приморју.

Наиме, Суботић је, према сазнањима листа, у уторак имао састанак у вили "Милочер" са Виктором Рестисом, грчким бродовласником и власником град хотела Свети Стефан. Тема разговора била је евентуална продаја Цанетове виле "Монтенегро" грчком инвеститору.

Више извора потврдило је да је Суботић, црним "мерцедесом" стигао у вилу "Милочер" око десет часова, где се Рестис већ налазио.

"Суботић и Рестис срели су се и разговарали о продаји Цанетове виле, за коју је, грчки бродовласник, наводно, заинтересован. Особљу виле "Милочер" најављено је да касније треба да им се придружи и Светозар Маровић, али је остало непознато да ли се то и десило", пише "Дан".

Разговор између Цанета и Рестиса трајао је дуже од сат времена. Све то дешавало се на наочиглед страних туриста који су били у обиласку црногорског приморја, потврђено је листу из више извора.

Према тим сазнањима, у будванску полицију је стигла анонимна пријава да се Суботић налази у том граду, али је остало непознаница да ли је по њој и поступљено.

Полиција није била обавештена

Грчки бродовласник је, како пише лист, ноћ пре, стигао у Црну Гору, односно у Будву.

Правни заступник "Рестис групе" адвокат Горан Велимировић у изјави за "Дан" потврдио је да је његов клијент боравио у Црној Гори.

"Рестис јесте боравио у Црној Гори, али није имао састанак са Станком Цанетом Суботићем. Имао је радну посету Црној Гори, искључиво због посла реконструкције град холета Светог Стефана којој придаје посебан значај. У том циљу је обишао град хотел који сада представља велико градилиште, а имао је више састанака са инжињерима, архитектама и руководиоцима тог поројекта у циљу што успешнијег и благовременог заврштекта радова", рекао је Велимировић.

Портпарол Управе полиције Тамара Поповић саопштила је да њима није пријављено да се Суботић налази у Будви.

"Управи полиције ни њеним организационим јединицама на терену није пријављено да се Станко Суботић налази у Будви или било где друго у Црној Гори. Уколико таква пријава буде поднесена, полиција ће извршити провере и поступити у складу са законом", навела је Тамара Поповић.

Суботићев адвокат, Радослав Тадић се, током јучерашњег дана није јављао на телефон доступан редакцији подгоричког листа.

Станко Суботић се терети да је злоупотребио положај, тако што је од 1995. до 1996. године уговарао купопродају цигарета преко предузећа "Миа" са Уба, чији је био власник и директор.

Он и још 14 лица терете се да су шверцом цигарета стекли имовинску корист од 56 милиона марака и осам милиона долара. Суботић је, подсетимо, ухапшен у Москви, крајем априла прошле године, али је убрзо пуштен на слободу. Такође, у више наврата се спекулисало да се налази на територији Црне Горе.

Како пише "Блиц", против њега ће у Србији ускоро бити покренут поступак за одузимање имовине стечене криминалом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво