Разбијене четири банке у Атини

Група маскираних људи, металним шипкама, у центру Атине разбијала банке, књижаре и аутомобиле. Нападачи бацали летке у знак подршке особама које чекају суђење због наводне припадности групи, која је нападала политичаре бомбама.

Око петанаестак младих људи у центру Атине, разбијало је банке, књижаре и луксузне аутомобиле, саопштила је грчка полиција.

Полиција наводи да је око 15 маскираних људи, наоружаних металним шипкама нешто после поднева по локалном времену напала четири банке, две књижаре и један џип.

Нападачи су бацали летке у знак подршке за троје младих људи који чекају суђење због наводне припадности једној крајње левичарској екстремистичкој групи, која је нападала политичаре малим бомбама.

Полиција је прошлог месеца ухапсила четири осумњичена припадника једне анархистичке групе, који су углавном нападали малим ручним бомбама и оптужила их за тероризам.

Групе екстремне левице или анархистични покрети у Атини и Солуну често нападају симболе државне власти, постављајући током ноћи запаљиве направе. Омиљене мете су им дипломатска представништва, јавне зграде, банке или продавнице аутомобила.

Напади су се појачали после убиства тинејџера у Атини у децембру прошле године које је изазвало велике немире у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се