Читај ми!

Лецима за протеривање Срба

Испред кућа Срба у Сребреници стављани леци са позивом да буду протерани из тог града. Пред локалне изборе Срби узнемирени, полиција истражује ко је одговоран.

У Сребреници су испред зграда и кућа у којима живе српске породице остављани леци са насликаним љиљаном и позивом на протеривање Срба из тог града, потврђено је у Центру јавне безбедности Бијељина, јавља Глас Српске.

На летку, који није потписан, уз поруку "Гласајмо за Сребреницу" наводи се, осим осталог, да је тај град "био и биће Бошњачки".

"У име Алаха, милостивог, самилосног! Нека се казни сваки Србин због геноцида у Сребреници, нека освета буде правда за Србе, нека прва брачна ноћ буде наш завет, нека се сви Срби протерају из Сребренице, Сребреница је била и биће Бошњачка!", пише у летку.

Полиција је извршила увиђај и истрага је у току.

Председник Борачке организације Сребреница Милош Миловановић рекао је агенцијама да су леци углавном стављани испред српских станова, што показује какав је циљ Бошњака за предстојеће изборе.

"Из овога се види да је порука јасна и да је све речено. Начин на који се ушло у кампању за предстојеће локалне изборе показује да, ако Бошњаци победе у Сребреници, за српски народ ту опстанка неће бити", сматра Миловановић.

Заједнички кандидат СНСД-а и СДС-а за начелника Сребренице Весна Кочевић непријатно је изненађена због летака и навела је да је овај случај узнемирио српско становништво.

"Онај ко је писао, имао је намеру да унесе немир међу српске становнике Сребренице", оценила је Кочевићева.

Заменик начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је да је огорчен оваквим порукама и да гарантује да то Бошњаци нису урадили.

Према незваничним подацима, у Сребреници је око 1.000 новорегистрованих Бошњака и око 200 Срба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво