Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Украјина: Руси заустављени у Харковској области; Захарова објавила адресу амбасаде САД, ако Кијев гађа Русију

Рат у Украјини – 820. дан. Седморо људи је погинуло, а најмање 20 их је рањено у руском ракетном нападу на Харков. Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да је руска офанзива у Харковској области заустављена. Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, подсетила је САД и републиканца Мајкла Мекола, након што је у Конгресу позвао да се Украјини дозволи удар америчким оружјем на Русију, да се и њихова амбасада налази у Федерацији, објавивши и њену адресу.

Украјина: Руси заустављени у Харковској области; Захарова објавила адресу амбасаде САД, ако Кијев гађа Русију Украјина: Руси заустављени у Харковској области; Захарова објавила адресу амбасаде САД, ако Кијев гађа Русију

Најмање 12 људи је рањено у руском ваздушном удару на Харковску област. 

Начелник војно-цивилне администрације Харковске области Виталиј Ганчев саопштио је да су руске снаге ослободиле 49 насеља у тој области.

Прецизирао је да је под контролом руске војске 300 квадратних километара, али и да се фронт шири на источни део, погранично подручје са северним регионима Харковске области.

Генералштаб Оружаних снага Украјине наводи да руске снаге настављају да нападају скоро читаву линију фронта и да је већина борбених окршаја тренутнио у правцу Купјанска.

Председник Володимир Зеленски указује да су руске вођене ваздушне бомбе сада заправо главно оруђе терора и напредовања окупационих снага.

Британски министар одбране Грант Шапс тврди да америчке и британске војне обавештајне службе имају доказе да помоћ у "облику смртоносног оружја већ тече или ће стићи из Кине у Русију", а затим и на бојно поље у Украјини.

Такође, наводи да имају доказе да Русија и Кина сарађују у развоју војне опреме за употребу у Украјини.

Чланица НАТО-а осудиле су Москву након што је предложила да се прекроје границе у Балтичком мору.

На питање да ли постоји политички мотив у предлогу Министарства одбране који подразумева промену морских граница у Балтичком мору, портпарол Кремља Дмитриј Песков поручује да "ту нема ништа политичко".

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије