Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

СБУ: Ухапшени руски агенти, припремали атентат на Зеленског; Кирби: Русија само треба да повуче свој трупе

Рат у Украјини – 803. дан. Служба државне безбедности Украјине саопштила је да је разоткривена мрежа руских агената која је припремала атентат на председника Володимира Зеленског и да су ухапшена двојица пуковника Државне гарде. Џон Кирби, координатор Савета за националну безбедност САД за стратешке комуникације поручује да би Русија, да би заштитила своје трупе од удара оружја западне производње, требало само да их повуче из Украјине.

СБУ: Ухапшени руски агенти, припремали атентат на Зеленског; Кирби: Русија само треба да повуче свој трупе СБУ: Ухапшени руски агенти, припремали атентат на Зеленског; Кирби: Русија само треба да повуче свој трупе

Борбе на источном фронту Украјине настављене су и током претходног дана, а више од 400.000 потрошача било је без струје због удара руских дронова на енергетску инфраструктуру у Сумској области.

Са друге стране, у нападу украјинских беспилотних летелица на Белгородску област шест особа је погинуло, а најмање 40 их је повређено. 

Док трају борбе, Москва најављује војне вежбе које укључују и нуклеарно наоружање да би се "охладиле вруће главе" на Западу и њихово, како наводе из Кремља, залагање за директну конфронтрацију НАТО-а и Русије.

Шведска, која се недавно прикључила Алијанси, истиче да планиране вежбе "доприносе повећању нестабилности" у региону и свету. 

Реаговао је и Кијев, где наводе о нуклеарној војној вежби виде као, како кажу, континуирану нуклеарну уцену режима Владимира Путина.

За то време, руски председник је у домаћој јавности поново оправдавао рат, јер је војска "морала да брани народ Донбаса војном силом када мирна средства нису имала ефекта".

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара