Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Спрема се нова провокација у Запорожју; Москва: Напредак у Доњецку, пораз Украјинаца у Роботину

Рат у Украјини – 781. дан. Генералштаб Украјине саопштио је да руске снаге спремају још једну "провокацију" у нуклеарки Запорожје, као и да желе да одговорност пребаце на украјинске снаге. Министарство одбране Русије пак тврди да руске снаге напредују у Доњецку, као и да су украјинске снаге поражене у селу Роботино.

Кијев: Спрема се нова провокација у Запорожју; Москва: Напредак у Доњецку, пораз Украјинаца у Роботину Кијев: Спрема се нова провокација у Запорожју; Москва: Напредак у Доњецку, пораз Украјинаца у Роботину

Ситуација на Источном фронту у рату Украјине и Русије се у последње време знатно погоршала, каже главнокомандујући украјинске војске Олександр Сирски. Најављује оштру ескалацију на Источном фронту и још јачу офанзиву Русије.

Саветник шефа Канцеларије председника Украјине Михајло Подољак рекао је за Гардијан да, иако Кијев још није остао без америчких ракета противваздушних система "патриот" и "ИРИС-Т", Украјина се суочава са недостатком муниције.

У помоћ Кијеву из Немачке стиже још један противваздушни ракетни систем "патриот". Председник Украјине Володимир Зеленски се захвалио немачком канцелару и позвао партнере Кијева да следе пример Олафа Шолца.

У украјинском гранатирању Токмака погинуло је десет особа, каже постављени руски шеф Запорошке области Јевгениј Балицки на Телеграму. Руски званичници саопштавају да је Кијев такође гранатирао Луганску и Херсонску област. 

Потпредседник женевског огранка Швајцарске народне партије (СНП) Александар Шевалије је у разговору за Известију изјавио да је неопходно присуство Русије на мировној конференцији о Украјини у Швајцарској.

Бивши амерички председник Доналд Трамп јасно je ставио до знања да се не противи одобравању помоћи Украјини, али у виду кредита, а не као поклон.

Изаберите

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво