Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

САД послалe заплењено иранско оружје Украјини; Москва није добила позив Швајцарске за мировни самит

Рат у Украјини – 776. дан. Америчка влада пребацила је Украјини велику заплењену пошиљку оружја иранске производње намењеног Јемену, саопштила је централна команда Сједињених Америчких Држава. Володимир Зеленски упозорава да Русија покушава нападима да истера људе из Харкова и из региона. Швајцарска није послала Русији позив за учешће на мировном самиту о Украјини, али Москва свакако не би учествовала ни да је добила позив, саопштила је руска амбасада.

САД послалe заплењено иранско оружје Украјини; Москва није добила позив Швајцарске за мировни самит САД послалe заплењено иранско оружје Украјини; Москва није добила позив Швајцарске за мировни самит

Жестоке борбе ракетама и беспилотним летелицама поново се воде око највеће европске нуклеарне електране Запорожје, која је под контролом Русије. 

Украјински званичници су саопштили да су најмање три цивила страдала у руском ракетном нападу на индустријско постројење, док руска страна тврди да је оборила украјински дрон изнад крова реактора нуклеарке.

Председник Украјине Володимир Зеленски је, истовремено, изразио забринутост да ће његова земља изгубити рат ако Конгрес САД не одобри војну помоћ Кијеву. 

Зеленски је, такође, упозорио да ће и друге државе бити нападнуте у случају пораза Украјине. 

Са друге стране, потпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће планирано немачко војно присуство у Литванији појачати напетости.

Литванија, која се граничи са Русијом и Белорусијом, раније је најавила да ће од 2027. године делимично финансирати трајно стационирање 5.000 немачких војника.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара