Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски потписао закон о смањењу старосне границе за мобилизацију; Лукашенко: Спремамо се за рат

Рат у Украјини – 769. дан. Шесторо људи је повређено у нападу украјинских дронова на руску републику Татарстан. Руске беспилотне летелице погодиле су енергетски објекат у Кировградској области. Председник Белорусије Александар Лукашенко поручио је да та земља не жели рат, али да се спрема за рат. Украјинска војска је почела да користи дронове користећи основну вештачку интелигенцију, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на извор.

Зеленски потписао закон о смањењу старосне границе за мобилизацију; Лукашенко: Спремамо се за рат Зеленски потписао закон о смањењу старосне границе за мобилизацију; Лукашенко: Спремамо се за рат

Украјинска војска наводи да је током претходног дана одбила више од 46 удара руских трупа – престоница Кијев је нападнута најмање пет пута, док су највеће борбе вођене у подручју Бахмута.

Док трају борбе, председник Украјине Володимир Зеленски најавио је националну производњу дронова и система за сајбер ратовање у, како је навео, одбрамбене сврхе. 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова оптужила је званични Кијев за наводну улогу у терористичком нападу у "Крокус сити холу"

Са друге стране, Безбедносна служба Украјине (СБУ) назвала је "бесмисленим" захтев Москве да јој преда "све који су повезани" са трагедијом у тржном центру у Подмосковљу, укључујући и шефа СБУ.

Далеко од фронта, шеф дипломатије Француске Стефан Сежурне позвао је Пекинг да Кремљу "пошаље јасну поруку" да рат на истоку Европе мора да се оконча.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво