Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: Tужићемо Кијев за напад у "Крокус сити холу"; Украјина: Одбили смо 46 напада руских трупа

Рат у Украјини – 768. дан. Портпаролка руског МСП-а Марија Захарова каже да ће Москва тужити Кијев због наводне улоге у терористичком нападу у "Крокус сити холу". Украјинска безбедносна служба (СБУ) је назвала "бесмисленим" захтев Русије да јој преда "све људе повезане са трагедијом" у тржном центру у Подмосковљу, укључујући и шефа СБУ. Председник Украјине Володомир Зеленски најавио је производњу дронова и система за сајбер ратовање у циљу одбране од руских трупа.

Москва: Tужићемо Кијев за напад у "Крокус сити холу"; Украјина: Одбили смо 46 напада руских трупа  Москва: Tужићемо Кијев за напад у "Крокус сити холу"; Украјина: Одбили смо 46 напада руских трупа

Министарство спољних послова Русије предало је захтев Украјини да ухапси и изручи све умешане у терористички напад на "Крокус сити хол" у Москви 22. марта, као и друге терористичке нападе у Русији, укључујући шефа Украјинске безбедносне службе Василија Маљука.

Иначе, Маљук је недавно признао да је организовао бомбардовање Кримског моста у октобру 2022. године и открио детаље о организацији других терористичких напада у Русији.

Војска Русије саопштава да су уништена три украјинска авиона Су-25 на аеродрому Вознесењск у области Николајев.

Кијев тврди да Москва већ дуже време гомила крстареће ракете "калибар". Шеф Главне обавештајне управе Кирило Буданов каже да су "ракете апсолутно спремне" и упозорава да их Русија може искористити за напад.

Русија ће позвати 150.000 грађана на обавезну војну службу у оквиру пролећне регрутације.

Борбе су се водиле и у недељу. Руске снаге су наставиле да гађају енергетску инфраструктуру, док су украјинске дроновима нападале Белгородску и Јарославску област.

Папа Фрања је на ускршњој миси у Ватикану позвао Москву и Кијев на мир и на потпуну размену заробљеника – сви за све.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво