Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва тражи од Кијева да изручи умешане у терористичке нападе; папа Фрања позвао на размену заробљеника

Рат у Украјини – 767. дан. Русија је затражила од Украјине да ухапси и изручи све умешане у терористички напад на "Крокус сити хол" у Москви, као и друге терористичке нападе, укључујући и шефа безбедносне службе Василија Маљука. Владимир Путин позвао је 150.000 мушкараца на служење војног рока. Папа Фрања позвао је на ускршњој миси у Ватикану Русију и Украјину да потпуно размене заробљенике - сви за све.

Москва тражи од Кијева да изручи умешане у терористичке нападе; папа Фрања позвао на размену заробљеника Москва тражи од Кијева да изручи умешане у терористичке нападе; папа Фрања позвао на размену заробљеника

На украјинском фронту борбе не стају. Руске снаге поново су гађале енергетску инфраструктуру Украјине, као и Харковску област.

Две особе су погинуле, а једна рањена у руском артиљеријском гранатирању града Красногоровка у региону Доњецка.

Са друге стране, украјинске ваздухопловне снаге обориле су руску ракету која је гађала украјинску територију.

Скоро 10.000 бетонских пирамида познатих као "змајеви зуби" постављено је око Кијевске области као линија одбране од руских снага.

Чистка у кабинету украјинског председника Володимира Зеленског. Отпустио је првог помоћника и тројицу саветника. Позива Америку да обезбеди Украјини ракете за гађање аеродрома и авиона на Kриму.

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова каже да је Зеленски "нервозан" када говори о могућим преговорима с Москвом без узимања у обзир границе из 1991. године, будући да су му избори на видику.

Портпарол Kремља Дмитриј Песков поручује Зеленском да узме у обзир нову геополитичку реалност када говори о преговорима са Русијом, наводећи да су се границе Украјине и Русије промениле јер су створена четири нова ентитета.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара