Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Брисел издвојио још пет милијарди евра помоћи Украјини; Папа Фрања поново осуђује "лудило рата"

Рат у Украјини – 749. дан. Украјински званичници тврде да су најмање три особе страдале у руским нападима на Сумску и Доњецку област. Европска унија издвојила је још пет милијарди евра помоћи Украјини. Са друге стране, портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова поручује да би рат због НАТО акција могао да измакне контроли. Папа Фрања поново осуђује "лудило" рата.

 Брисел издвојио још пет милијарди евра помоћи Украјини; Папа Фрања поново осуђује "лудило рата" Брисел издвојио још пет милијарди евра помоћи Украјини; Папа Фрања поново осуђује "лудило рата"

Украјинске снаге су покушале продор на руску пограничну територију у Курској и Белгородској области из три правца, али су сви напади, одбијени саопштила је Москва.

Руско министарство одбране тврди да је, у покушају пробијања границе, Украјина изгубила 234 диверзанта, седам тенкова и три борбена возила пешадије "бредли".

Украјински дронови су погодили руски енергетски објекат, Градску управу Белгорода, а једна беспилотна летелица је пала на кров тржног центра у том граду.

Војни транспортни авион Ил-76 срушио се приликом полетања у рејону Иванова. Страдало је осам чланова посаде и седам путника.

Владимир Путин тврди да руске трупе напредују на северском правцу у Украјини, а Володимир Зеленски да су успели да зауставе руску офанзиву на истоку и да граде три линије одбрамбених објеката и утврђења на југу, истоку и северу.

Како је рекао, граде се три заштитне траке у дужини од 2.000 километара.

Сједињене Америчке Државе ће послати нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 300 милиона долара, саопштила је администрација председника Џозефа Бајдена.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је да мировни процес о рату у Украјини неће бити функционалан без Русије.

"Настављамо дијалог са оба наша црноморска суседа. Прошле недеље смо примили председника Украјине Зеленског, а после избора примићемо председника Русије Путина", поручио је Ердоган.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво