Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: У покушају пробоја границе Кијев изгубио 234 војника; САД шаљу Украјини нову војну помоћ од 300 милиона долара

Рат у Украјини – 748. дан. Руско министарство одбране саопштило је да су Оружане снаге Украјине приликом покушаја пробоја руске границе изгубиле 234, војника, седам тенкова и три борбена возила пешадије "Бредли". Сједињене Америчке Државе ће послати нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 300 милиона долара, саопштила је администрација Џозефа Бајдена. Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је за "Вашингтон тајмс" да "Украјина неће моћи да победи, јер Русија сада јача" и да је потребно постизање мира.

Москва: У покушају пробоја границе Кијев изгубио 234 војника; САД шаљу Украјини нову војну помоћ од 300 милиона долара Москва: У покушају пробоја границе Кијев изгубио 234 војника; САД шаљу Украјини нову војну помоћ од 300 милиона долара

На украјинском фронту настављају се борбе на Купјанском, Доњецком, Авдејевском и Запорошком правцу

Украјински медији саопштавају да је ваздухопловство уништило командни центар руских трупа, те да су најмање три цивила погинула у руском нападу на Доњецку област.

Москва је, са друге стране, оптужила Кијев за напад на Курски регион у којем је, наводе, погинуо најмање један цивил.

Председник Володимир Зеленски рекао је у интервјуу за француску телевизију БФМ да Украјини није потребна француска војска. "Све док Украјина издржава, француска војска може остати на француској територији. Ваша деца неће гинути у Украјини", поручио је Зеленски.

У Бриселу је одржана церемонија подизања заставе испред седишта НАТО-а, чиме је Шведска и званично постала 32. чланица Алијансе – после два века војне неутралности.

Амерички амбасадор у Варшави Марк Бжежински саопштио је да су Сједињене Америчке Државе распоредиле више од 10.000 својих војника у Пољској.

Нижу се реакције на позив папе Фрање да се подигну беле заставе и почну преговори о окончању рата. Апостолски нунције у Украјини Висвалдас Кулбокас позван је у Министарство спољних послова Украјине због те изјаве. Кијев поручује да се никада неће предати, индиректно критикујући став поглавара Римокатоличке цркве.

У исто време, Москва поздравља сваку иницијативу која би водила дијалогу о решењу украјинске кризе.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво