Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Није искључено да је Зеленски био мета руског напада; Медведев: Да је био циљ, Русија би га погодила

Рат у Украјини – 743. дан. Највиши саветник украјинског председника Игор Жовква каже да се не може искључити да је у руском ракетном удару на луку Одеса гађана делегација Зеленског с Мицотакисом. Дмитриј Медведев поручује да би Русија погодила свој циљ да јој је то био циљ и да је свима очигледно да није било планираног удара на колону.

Кијев: Није искључено да је Зеленски био мета руског напада; Медведев: Да је био циљ, Русија би га погодила Кијев: Није искључено да је Зеленски био мета руског напада; Медведев: Да је био циљ, Русија би га погодила

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је Украјини хитно потребно оружје, као и ПВО системи, да би се спасили животи људи.

Командант копнених снага Украјине Олександр Пављук, такође, саопштио је да се украјинска војска спрема за "контраофанзивне акције" које ће бити изведене касније ове године, као и да ће украјинске снаге радити на стабилизацији линија фронта.

Грчки премијер Киријакос Мицотакис, током прве посете Украјини од почетка рата, после састанка са Зеленским, изразио је пуну подршку Грчке Украјини.

Са друге стране, руски председник Владимир Путин састао се са директором Међународне агенције за атомску енергију Рафаелом Гросијем у Сочију, коме је рекао да је Русија спремна да уради све како би осигурала нуклеарну безбедност.

Кремљ је, истовремено, навео да се "Запад игра ватром", расправљајући о идеји о слању трупа у Украјину.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво