Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Петоро страдалих у нападу на Одесу; руски ловац испратио британске авионе изнад Црног мора

Рат у Украјини – 742. дан. Украјински званичници саопштавају да су руске снаге гранатирале Харковску област и град Одесу, као и да има мртвих и повређених. Кремљ је коментарисао изјаве западних званичник о слању трупа у Украјину, истичући да се расправама о тој идеји "играју ватром". Руски ловац испратио британске авионе изнад Црног мора.

Петоро страдалих у нападу на Одесу; руски ловац испратио британске авионе изнад Црног мора Петоро страдалих у нападу на Одесу; руски ловац испратио британске авионе изнад Црног мора

У нападу украјинских дронова током претходног дана потопљен је руски патролни брод Црноморске флоте "Сергеј Котов", а Кијев је навео да је најмање седам чланова посаде погинуло. 

Руска ПВО оборила је украјински ловац "миг 29" у области Николајев. Ракете су испаљене и у регионима Запорожје, Доњецк и Херсон у Украјини, као и у Курској области у Русији.

Док трају борбе, руски министар одбране Сергеј Шојгу потврдио је да је Москва ојачала војне снаге на северу и западу земље да би одговорила на ''изградњу војног потенцијала НАТО-а у близини граница са Русијом''.

Реакција је уследила након што је Мађарска одобрила Шведској приступ Алијанси.

Поново се огласио и француски председник Емануел Макрон, поручивши да би западни савезници требало да преузму већу одговорност за Украјину, јер "није време за кукавичлук".

Амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов упозорио је да су Москва и НАТО суочени са опасношћу од избијања директног оружаног сукоба у источној Европи.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво