Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Напад на тржни центар у Белгороду, шесторо погинулих; Русија извелa ударе широм Украјине

Рат у Украјини – 722. дан. У украјинском гранатирању тржног центра у Белгороду у Русији погинуло је најмање шест особа, док их је 18 рањено. Руске снаге су претходно извеле ракетне нападе широм Украјине. На удару се нашла и престоница Кијев. Руска ПВО је код Краматорска (ДНР) оборила украјински "МиГ-29". У руској области Курск украјински дрон је погодио складиште нафте, изазвавши пожар у том објекту.

Напад на тржни центар у Белгороду, шесторо погинулих; Русија извелa ударе широм Украјине Напад на тржни центар у Белгороду, шесторо погинулих; Русија извелa ударе широм Украјине

Настављају се борбе широм фронта у Украјини. У руском гранатирању Селидова у Доњецкој области током претходног дана погинуле су три особе, а 12 их је рањено, док су две особе страдале током руског удара у Харковској области, а осморо их је рањено, саопштиле су локалне власти.

Званични Кијев је саопштио да је украјинска војска погодила велики руски амфибијски брод "Цезар Куников" након чега је потонуо. Москва је, за сада, одбила да коментарише догађај. 

Уједно, украјински министар одбране Рустем Умеров навео је приоритете Кијева у војној индустрији – повећање производње за ПВО системе, набавка дронова и развој технологије.

Са друге стране, руско Министарство одбране саопштило је да је војска заузела повољније позиције на Доњецком правцу и одбила шест напада Војске Украјине у истом подручју.

Док трају борбе, Министри одбране НАТО-а састаће се у Бриселу како би припремили самит Алијансе у јулу у Вашингтону.

На дневном реду је и подршка Украјини, а генерални секретар Јенс Столтенберг је нагласио да су уз помоћ Алијансе "храбри Украјинци поново заузели половину територије коју је Русија освојила, отворили коридор у Црном мору и нанели велике губитке руским снагама".

Помоћ Кијеву је обећао и шеф Пентагона Лојд Остин. Поручио је да Вашингтон неће одустати од подршке Украјини ни краткорочно, ни дугорочно.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара