Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Кремљ: Kим Џонг Ун наредних дана у Русији; Камала Харис: Путинов састанак са Кимом био би огромна грешка

Рат у Украјини – 565. дан. Заменица министра одбране Украјине Хана Маљар изјавила је да су украјинске снаге ослободиле 49 квадратних километара у правцу Бахмута. Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок, која је стигла у ненајављену посету Кијеву, каже да је Украјини место у ЕУ. С друге стране, Москва саопштава да су руске снаге уништиле два украјинска дрона изнад Белгородске области. Кремљ најављује да ће севернокорејски лидер Ким Џонг Ун наредних дана посетити Русију. САД поручују да би Путинов састанак са Кимом био огромна грешка.

Украјина је оптужила Москву за јучерашњи напад дроновима на Кијев, тврди да је једна особа повређена, а да су делови оборених дронова пали на неколико централних градских четврти – Дарњицкиј, Соломјански, Шевченковски, Свјатошински и Подил.

Володимир Зеленски истиче да су украјинске трупе које учествују у контраофанзиви против руских снага током ове недеље напредовале на јужном фронту, као и да је било одређених помака у близини источног града Бахмута. 

Москва је, с друге стране, саопштила да су руске снаге обориле осам беспилотних летелица изнад Црног мора у близини Крима и уништиле три глисера.

Похвалила је декларацију Групе 20 која није директно критиковала Москву због ратa у Украјини и саопштила да су лидери на самиту у Њу Делхију деловали у интересу решавања сукоба.

Кијев je разочаран. Поручује да декларација "није нешто чиме би се требало поносити".

У међувремену, потпредседница САД Камала Харис изјавила је да би потенцијални састанак севернокорејског лидера Ким Џонг Уна са руским председником Владимиром Путином био "огромна грешка", док председник Бразила Лула да Силва поручује да руски председник Владимир Путин може присуствовати наредном Самиту Г20 у Рио де Жанеиру, а да не страхује да ће бити ухапшен.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара