Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски: Напредовали смо на јужном фронту и у близини Бахмута; Москва: Уништени украјински глисери код Змијског острва

Рат у Украјини – 564. дан. Украјински званичници саопштили су да је Русија током ноћи извела напад дроновима на Кијев, као и да су експлозије одјекивале два сата. Има повређених. Из Москве је саопштено да су руске снаге обориле осам беспилотних летелица изнад Црног мора у близини Крима и уништиле три глисера код Змијског острва. Русија је похвалила декларацију Групе 20 која није директно критиковала Москву због напада на Украјину. Кијев је незадовољан. Поручује да декларација "није нешто чиме би се требало поносити".

Москва тврди да су руске снаге ПВО током јучерашњег дана обориле дрон у северозападном региону Крима, док је руски председник Владимир Путин оценио да је Запад намерно изазвао сукоб у Украјини како би успорио развој Русије.

Кијев, са друге стране, најављује наставак контраофанзиве, док бивши украјински министар одбране Алексиј Резников упозорава да преговори са Москвом неће донети мир и да је Владимир Путин и даље одлучан да у потпуности уништи Украјину.

У међувремену, чланице групе 20 најразвијенијих економија света на самиту у Индији усвојиле су декларацију о питањима са којима се та организација суочава укључујући рат у Украјини. 

Кијев је незадовољан, поручује да декларација "није нешто чиме би се требало поносити". Критиковао је то што се у њој не помиње "напад Русије на Украјину".

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је поједине лидере земаља Г20 да испуне неке руске захтеве како би се оживео споразум о извозу жита Црним морем и како би се смањиле цене хране у свету.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије