Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Ердоган верује у скорију обнову житног споразума; Букурешт демантује Кијев: Руски донови нису пали на нашу територију

Рат у Украјини – 558. дан. Руски дронови су гађали украјинску луку Измаил на Дунаву у региону Одесе, наносећи значајну штету инфраструктури. Више зграда се запалило, али нема повређених, саопштили су локални званичници. Оборено је 17 дронова, али су неки погодили мете. Председници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган разговарали су у Сочију, а осим билатералних питања, главна тема сусрета била је договор о извозу жита из црноморских лука. Досадашњи министар одбране Украјине Алексеј Резников поднео је оставку.

Кијев је саопштио да су руске снаге током јучерашњег дана извршиле напад дрновима на Одеску област.

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да украјинске снаге напредују у контраофанзиви. Тврди да су пробиле прву руску одбрамбену линију у близини Запорожја.

Москва, са друге стране, тврди да су оборени украјински дронови изнад Курске и Белгородске области.

Први заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански сматра да постоји велики ризик од директног сукоба између Москве и НАТО-а. 

Данас се у Сочију састају председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган. Осим билатералних питања, главна тема разговора биће договор о извозу жита из црноморских лука.

 

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије