Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Британци: Украјинци уништили руски бомбардер; Москва: Погођен амерички војни глисер

Рат у Украјини – 545. дан. Британска обавештајна служба саопштава да су украјински дронови уништили руски бомбардер Ту-22 у Новгодору. Брисел исплатио још 1,5 милијарди евра помоћи Кијеву, док Хрватска обећава још 30 милиона евра Украјини. С друге стране, Москва тврди да је уништила војни глисер америчке производње код Змијског острва у Црном мору.

Тешке борбе воде се у Харковској области, саопштили су украјински званичници, и истакли да је настављена евакуација становништва око Купјанскa, града у тој области на северу земље.

У међувремену, украјински председник Володимир Зеленски у Атини изјавио је да ће Грчка учествовати у обуци украјинских пилота за управљање борбеним авионима Ф-16, док је грчки премијер Кирјакос Мицотакис поручио да Русија мора да буде кажњена због ратних злочина у Украјини.

Дански министар одбране Јакоб Елеман-Јенсен, истовремено, навео је да Кијев може да користи данске и холандске борбене авионе Ф-16 једино на украјинској територији. 

С друге стране, руски амбасадор у Данској Владимир Барбин одговорио је да ће обећане испоруке ловаца Украјини довести до ескалације сукоба.

За то време, копнене снаге Ирана и Русије договориле су јачање војне сарадње и реализацију пројеката које ће унапредити борбену готовост две земље.

Западне земље у више наврата оптужиле су Иран да продаје Русији дронове за употребу против Украјине, што Техеран пориче.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије