Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

САД одобриле трансфер одузетих руских средстава за помоћ Украјини; Москва: Украјински дронови покушали да нападну војни објекат у Русији

Рат у Украјини – 440. дан. Експлозије у Черниговској области, кијевској регији, централним и источним регионима Украјине. Жестоке борбе у Бахмуту. Украјински дронови покушали да нападну војни објекат у Русији, тврди Москва. Русија разматра повлачење из Споразума о конвенционалним оружаним снагама у Европи. САД одобриле трансфер одузетих руских средстава за помоћ Украјини.

Украјинска војска тврди да је противваздухопловна одбрана оборила свих 15 крстарећих ракета испаљених на Кијев, што је други напад у два дана на главни град Украјине.

Шеф паравојне групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин рекао је да су, према прелиминарним подацима, његове трупе почеле да добијају муницију која им је била потребна.

Америчко министарство одбране објавило je нови пакет војне помоћи Украјини, вредан 1,2 милијарде долара, а који укључује противваздушне системе, муницију и новац за обуку војника.

Арман Солдин, сниматељ агенције Франс прес (АФП) у Украјини, погинуо је у ракетном нападу у близини Часив Јара, на истоку Украјине, пренела је агенција на свом налогу на Твитеру, позивајући се на колеге из АФП-а који су били сведоци инцидента.

Према украјинској државној оперативној компанији Енергоатом, Русија доводи више војника и војних возила на локацију нуклеарне електране Запорожје.

"Стање опреме и особља се погоршава", рекао је председник Енергоатома Петро Котин.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес оценио је да у овом тренутку не види никакву могућност за мировне преговоре Русије и Украјине, додајући да су обе стране уверене да могу да победе.

Састанак на високом нивоу о споразуму о житу биће одржан у Истанбулу у среду и четвртак, најавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершињин.

Москва је више пута поновила да неће продужити споразум после 18. маја, осим ако се не отклоне препреке за руски извоз житарица и ђубрива.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара