Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

САД објавиле нови пакет помоћи Кијеву од 1,2 милијарде долара; Пригожин: Борци "Вагнера" почели да добијају потребну муницију

Рат у Украјини – 439. дан. Сирене за ваздушну опасност у кијевској регији, централним и источним деловима. Нови руски напад током ноћи. Украјинска противваздухопловна одбрана одбацила је све руске нападе на Кијев, саопшиле су локалне власти. Жестоке борбе воде се у Бахмуту. Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен разговарала у Кијеву са украјинским председником, који је истакао да очекује да ће Европска унија ускоро одобрити додатне санкције Русији. Италијанске власти позивају своје држављане да напусте Украјину.

Кијев је саопштио да су током јучерашњег дана руске снаге покренуле серију ракетних напада широм земље. Градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко навео је да су напади дроновима на Кијев били најмасовнији од почетка рата.

Украјинска војска у међувремену саопштила је да је Москва у граду Бахмут на истоку земље изгубила више од 100.000 војника.

Са друге стране, оснивач групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин тврди да су његове трупе почеле од Москве да добијају муницију за освајање града.

За то време, истражни комитет Русије навео је да је нападач на Захара Прилепина, руског писца који је повређен је у експлозији аутомобила у Нижњем Новгороду, оптужен за тероризам.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, како је најављено, састаће се у Кијеву са украјинским председником Володимиром Зеленским.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је пак саопштио да руска влада предузима све мере безбедности током Параде победе, на којој ће присуствовати председник Русије Владимир Путин.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво