Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Интерфакс: Гершкович званично оптужен за шпијунажу; Си: Политичко решење једини "исправан" излаз из украјинске кризе

Рат у Украјини – 407. дан. Амерички државни секретар Ентони Блинкен најавио је могућу контраофанзиву Кијева у наредним недељама. Пентагон истражује цурење наводних тајних докумената о плановима САД и НАТО-а за јачање украјинске војске, пише Њујорк тајмс. Руски истражитељи званично су оптужили новинара Волстрит џорнала Евана Гершковича за шпијунажу, јавила је агенција Интерфакс. Пекинг: Кина и Француска потврдила посвећеност неширењу атомског оружја.

Сергеј Лавров се у Анкари састао са турским колегом Мевлутом Чавушоглуом на вечери којом је обележен крај рамазанског поста. Руски министар спољних послова састаће се и са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Очекује се да ће Турска покушати да убеди Русију и Украјину да наставе мировне преговоре, надајући се да ће искористити дипломатске напоре које је уложила прошле године.

Михаил Подољак, виши саветник председника Володимира Зеленског, одбацио је мировне преговоре док руске снаге не напусте целу Украјину, укључујући и Крим. Подољак је на Твитеру написао да "није било речи о било каквим територијалним уступцима или преговарању о сувереним правима".

О Украјини је било речи и током посете француског председника Емануела Макрона и председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен Кини. Кина и Француска позивају међународну заједницу да избегне ескалацију украјинске кризе, рекао је кинески председник Си Ђинпинг. Са своје стране, Фон дер Лајенова је рекла да је упозорила кинеске лидере да би било каква испорука оружја Русији "значајно штетила" односима.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије