Ердоган у разговору са Путином: Сукоб између Русије и Украјине решити разговорима што пре

Анкара сматра да је важно да се сукоб између Русије и Украјине реши разговорима што пре, рекао је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган током телефонског разговора председнику Русије Владимиру Путину.

Председник Турске је казао да придаје велики значај напорима за окончање сукоба између Русије и Украјине путем разговора што пре, саопштила је канцеларија председника Турске.

Анкара је у више наврата долазила на идеју да посредује у преговорима између Русије и Украјине, а Турска је била и домаћин разговора руске и украјинске делегације.

У телефонском разговору са Путином, Ердоган је рекао да разуме намере Русије да уклони препреке везане за руски извоз хране у оквиру споразума о житу, саопштио је Кремљ.

Лидер Турске је поздравио спремност Русије да продужи истанбулске споразуме у вези са извозом украјинског жита из црноморских лука и деблокира руски извоз хране и ђубрива, наводи се у саопштењу Кремља након телефонског позива.

Раније данас, канцеларија Ердогана је саопштила је да је председник Турске захвалио Путину на његовом позитивном ставу за продужетак иницијативе за црноморско жито.

Путин и Ердоган су у телефонском разговору изразили задовољство позитивним трендом у билатералним трговинским и економским односима, саопштио је Кремљ.

Они су се фокусирали на хитна питања руско-турског партнерства у различитим областима и изразили задовољство позитивном динамиком трговинско-економских односа, успешном реализацијом заједничких стратешких пројеката у енергетском сектору, укључујући снабдевање гасом и изградњу нуклеарне електране Акују у Турској, наводи се у саопштењу.

Председник Турске се још једном искрено захвалио на помоћи у суочавању са последицама земљотреса у Турској, укључујући недавно распоређивање руске пољске болнице у провинцији Хатај.

Договорено је и да се проучи могућност организовања испорука грађевинског материјала из Русије како би се обновила девастирана инфраструктура и стамбене зграде.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво