...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Путин и Си разговарали о кинеском мировном плану; Столтенберг: Пекинг да не испоручује оружје Москви

Рат у Украјини – 390. дан. Борбе се воде на истоку земље. Град Авдејевка могао би да буде нови Бахмут, саопштила је украјинска војска. Украјинско министарство одбране саопштило је да је у експлозији у граду Џанкој на Криму уништенa пошиљка руских крстарећих ракета "калибар". Руски и кинески председник Владимир Путин и Си Ђинпинг разговарали су о кинеском мировном плану у Кремљу. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упозорава Пекинг да не испоручује оружје Москви. Британска агенција Ројтерс објавила је да Пентагон планира да убрза испоруку тенкова типа "абрамс" Украјини.

Путин и Си разговарали о кинеском мировном плану; Столтенберг: Пекинг да не испоручује оружје Москви Путин и Си разговарали о кинеском мировном плану; Столтенберг: Пекинг да не испоручује оружје Москви

Жестоке борбе се воде на истоку земље. Ситуација у граду Авдејевка могла би да буде као у Бахмуту, који је епицентар борби, саопштила је украјинска војска. У Украјину је стигло још осам тенкова типа "леопард 2" из Норвешке за пролећну контраофанзиву.

Међународни кривични суд тражи још новца за гоњење руских снага због наводних ратних злочина у Украјини, док је руски истражни комитет покренуо кривични поступак против судија и тужилаштва МКС-а. 

Портал Блумберг, у међувремену, јавио је да је Мађарска блокирала заједничко саопштење земаља чланица ЕУ о налогу за хапшење Владимира Путина. 

За то време, Европска одбрамбена агенција саопштила је да су се седамнаест земаља чланица Европске уније и Норвешка договориле да у наредних годину дана обезбеде артиљеријску муницију Украјини, али и да допуне сопствене залихе у вредности од око две милијарде долара. 

И Вашингтон је Кијеву обећао нови пакет војне помоћи у вредности од 350 милиона долара. 

Са друге стране, стални руски представник при УН Василиј Небензја изјавио је да је Москва спремна да врати украјинску децу Кијеву када услови буду безбедни. Кинески председник Си Ђинпинг, такође у тродневној је посети Русији.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво