Читај ми!

Шеф Пентагона: Пад Бахмута неће променити ток рата; ФСБ: Спречен покушај убиства Малофејева

Рат у Украјини – 376. дан. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се широм земље. Генералштаб украјинских снага саопштава да руске снаге изводе ракетне и ваздушне нападе на Бахмут. Шеф Пентагона Лојд Остин изјавио је да пад Бахмута у руске руке неће променити ток рата. Са друге стране, начелник Белгородске области тврди да су руске снаге обориле три пројектила у тој области. Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је и да је спречила покушај украјинских специјалних служби да убију руског милијардера Константина Малофејева.

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се јуче широм Украјине. Настављају се борбе за Бахмут. Заменик градоначелника тог града рекао је да се у граду воде уличне борбе, али да руске снаге још нису преузеле контролу. 

Кијев је саопштио да се број погинулих у руском ракетном нападу на стамбени блок у граду Запорожју повећао на 13. Тврде и да је Русија јуче први пут употребила нову, "клизну" бомбу, направљену да погоди заштићене објекте на раздаљини од 40 километара.

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да је "свет довољно јак да казни Русију за рат".

Немачки канцелар Олаф Шолц нагласио је да преговори о завршетку рата у Украјини могу да почну само када руски председник Владимир Путин схвати да неће победити.

Из Москве одговарају да не желе да распламсају конфликт, већ да га окончају. Окривљују Запад да су они ти који распламсавају сукоб, тиме што шаљу оружје Кијеву и обучавају украјинске војнике.

Директор Светског програма за храну Дејвид Бизли навео је да договор о извозу житарица из црноморских лука мора бити продужен по сваку цену.

Турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу изјавио је да се Анкара ангажује да буде продужен споразум, који подржавају УН, а Украјини омогућава да извози жито преко црноморских лука. 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова одговара да је Русија спремна да испуни све услове из Споразума о извозу жито, уколико ти услови буду једнаки за све стране.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво