Читај ми!

Вучић: Строго ћемо у Србији кажњавати све који иду на ратиште у Украјину

Председник Александар Вучић поручио је да ће Србија строго кажњавати све своје грађане који иду да ратују у Украјини и да ће то у кривичном закону бити и појачано.

Александар Вучић је на питање новининара да прокоментарише то што су и Путин и Зеленски позвали добровољце да се боре у Украјини и какав је став Србије по овом питању, рекао:

"Што се тиче добровољаца пошто су обе стране позивале добровољце, у кривичном закону Србије - и то ћемо да појачамо, кажњиво је учествовање у било каквим сукобима који не значе одбрану територијалног интегритета Србије. И све оне који мисле да треба да учествују у неким ратовима, ми ћемо веома строго да кажњавамо у складу са законима и Уставом", поручио је Вучић.

Истакао је да је веома задовољан због прилике да изнесе пред шефицом немачке дипломатије ставове Србије.

"У ово данашње време мало ко жели било кога да чује осим себе. Хвала Аналени Бербок што је хтела да чује наше ставове. Што се тиче нас, чуваћемо мир и стабилност у региону и увек поштовати норме међународног јавног права и разуме се штити своје државне и националне интересе, баш онако како то и сви други раде", поручио је Вучић.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије