Пацоли: Поштоваћу одлуку суда

Беџет Пацоли изјавио да ће поштовати одлуку Уставног суда Косова. Пошто је суд његов прогласио неуставним, Пацоли ће морати да поднесе оставку или ће бити смењен у Скупштини Косова.

Председник Косова Беџет Пацоли изјавио је вечерас да ће поштовати одлуку Уставног суда Косова, који је његов прогласио неуставним.

Пацоли је у интервјуу Радиотелевизији Косова рекао да још није добио одлуку суда о начину избора председника Косова.

"Верујем, најкасније до сутра ћу бити званично обавештен о тој одлуци. Међутим, као што сам рекао раније, ја ћу поштовати одлуку Уставног суда", изјавио је Пацоли, додајући да су "одлуке Уставног суда свете и треба их поштовати".

Након одлуке Уставног суда, Пацоли ће бити приморан да поднесе оставку или ће његова смена бити иницирана у Скупштини Косова.

Уставни суд Косова саопштио је јуче да је Пацоли противуставно изабран за председника Косова, након жалбе Демократског савеза Косова и Алијансе за будућност Косова да је недостатком кворума прекршена процедура избора председника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије