Протести подршке Караџићу још пет дана

Скуп стотинак присталица хашког оптуженика Радована Караџића завршен је око 18.30 часова на београдском Тргу Републике без инцидената. Протесни скупови који нису статичног типа јер су пријављени као протестне шетње биће одржани сваког дана до 3. августа.

Данашњи протест је завршен, али са протестима који су у вези са хапшењем и изручењем Радована Караџића Хашком трибуналу није готово. Наиме, организатори су позвали окупљене на нови скуп, сутра у 17 сати, на централном београдском тргу.

На протестном скупу је најављено да ће сутра почети прикупљање потписа за смењивање министра полиције Ивице Дачића јер је, како тврде, полиција синоћ током сукоба са демонстрантима употребила прекомерну силу. Петиција ће потом, како је речено, бити предата свим посланичким клубовима у Скупштини Србије.

Један од учесника скупа рекао је да су организатори данашњег окупљања десничарске организације међу којима су Двери, 1389 и Покрет Образ.

У бироу МУП-а за информисање речено је да је данашњи протест пријавила организација Покрет 1389, и да је реч о "скупу у покрету", што значи да се скуп не одржава на једном месту.

Та организација је 25. јула пријавила да ће од 30. јула до 3. аугуста свакодневно од 16.30 до 19.00 одржавати протесте подршке Радовану Карџићу.

Присталице Радована Караџића су током данашњег скупа прошетале централним београдским улицама, а током шетње те улице су биле затворене за саобраћај.

Скуп је протекао без инцидената, а полицијске снаге биле су видљиве једино у Улици краља Милана, поред Скупштине Србије и Скупштине Београда.

На челу колоне, у којој су били и посланици СРС-а, био је транспарент са именом хашког оптуженика Радована Караџића који је јутрос изручен Трибуналу.

Функционери радикала навели су да нису они организовали данашњи скуп, али да су дошли да "буду уз народ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво