ДСС: Избори од животне важности

Србија је заробљеник погрешне политике да нам је најпрече питање улазак у ЕУ, рекао Војислав Коштуница на скупштини омладине ДСС-а. Следећи избори су од животне важности, истакао је лидер ДСС-а.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да је Србија заробљеник погрешне политике која сматра да је најпрече питање улазак у ЕУ, и додао да се то подједнако односи и на власт и на опозицију - и на Демократску странку и на Српску напредну странку.

"Најпогубнија идеја је да се у земљи успостави двопартијски систем у коме би ДС и СНС водиле исту политику, а из Брисела и Вашингтона стизали аплаузи и задовољство, без обзира која је од ове две странке на власти", рекао је Коштуница на 10. редовној скупштини омладине ДСС-а.

Према његовим речима, "заробљена и исцрпљена овом погрешном политиком", привреда се гаси, а "кроз разговоре који следе са самозваном косовском владом биће, зарад добијање позитивне оцене Брисела, распродати сви наши суштински интереси на Косову и Метохији".

"Истина је да нам је Србија и интерес нашег народа пречи од свега, пречи од ЕУ или било кога другог. Истина је да Србији неће бити боље док се не схвати да је садашња политика погрешна, и да ни после избора неће и не може бити нимало боље ако се само промене странке на власти, а остане иста политика да су нам Брисел и Вашингтон пречи од саме Србије", рекао је Коштуница.

Због свега тога следећи избори су од животне важности, рекао је Коштуница и додао да народ треба да зна да је двопартијски систем усмерен против странака које се боре за српске националне интересе, привреду и просперитет свих грађана.

"Онога тренутка када би се увео двопартијски систем, то би значило и да нема висе никакве препреке да Србија уђе у НАТО, без обзира што је огромна већина народа против тога да српски војници широм света ратују за туђе интересе", рекао је Коштуница.

Коштуница је рекао да је "сазивање НАТО самита у јуну у Београду извргавање руглу проглашене војне неутралности Србије".

Лидер ДСС-а је нагласио да сада у земљи није на дневном реду питање уласка Србије у ЕУ, већ да је једино и прворазредно питање да Србија преживи и да се економија опорави.

"Оно што ДСС може и мора да уради, јер је то наша дужност, јесте да народу саопшти истину да само државотворна и проверена политика, а таква је спровођена од 2004. до 2008. године, може да врати сигурност и стабилност Србије", поручио је Коштуница.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара