Стратегија европских социјалиста

Лидери Партије европских социјалиста усвојили стратегију под називом "Европа је у погрешним рукама", којом се предлаже другачији приступ решавању економске кризе у Европи. На скупу учествoвао председник Борис Тадић.

На конференцији у Атини европски социјалисти усвојили заједничку стратегију у решавању економске кризе, базирану на запошљавању, инвестицијама, развоју, супротну политици штедње европских конзервативаца.

Текст документа, са поднасловом "Наш алтернативни предлог у конзервативној Европи: стратегија за запошљавање, развој и друштвени напредак", усвојен је на конференцији у Атини.

На скупу је учествовао и председник Србије Борис Тадић, лидер Демократске странке.

Партија европских социјалиста је, у усвојеном документу, упутила критике европским конзервативцима због њихових предлога заснованих на жељи да донесу законе о штедњи и униште друштвене моделе и системе социјалне заштите.

"Упркос индикацијама последњих 30 месеци, циљ је и даље исти - да обични људи плаћају за неуспех тржишта. Европа је у погрешним рукама", наглашено је у документу европских социјалиста.

ПЕС је у свом програму, објављеном пред почетак конференције, указала да је њена прогресивна економска стратегија поузданија од плана конзервативаца, који се ослањају само на строге мере штедње.

"Ми можемо истовремено имати раст, радна места и боље јавне финансије, али само ако донесемо исправну економску стратегију и заједнички је у сарадњи применимо. То је 'наш пут', прогресивна економска стратегија за Европу", указано је програму ПЕС-а.

У фокусу њихове стратегије су инвестиције у иновације, "зелени" раст, образовање, борбу против социјалних неједнакости и опорезивање финансијских трансакција и за буџетске консолидације.

Скуп у Атини одржава се недељу дана пре специјалног заседања лидера еврозоне на којој ће бити размотрен предлог Немачке и Француске о пооштравању система плата, пензија и буџетске политике у земљама Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара