СПО учествује на косовским изборима

Српски покрет обнове учествоваће на парламентарним изборима на Косову и Метохији, одлучено на седници Главног одбора у Крагујевцу. Да би се остварили програм и визије СПО-а странци је потребна снага коју је имала деведесетих, поручује Драшковић.

На седници одржаној у Крагујевцу, Главни одбор Српског покрета обнове (СПО) једногласно је одлучио да учествује на предстојећим парламентарним изборима на Косову и Метохији.

"Оценили смо да је то у највећем интересу српског народа на Косову, да је то у националном и државном интересу", изјавио је председник СПО Вук Драшковић.

Према Драшковићев речима, "уколико ће у предстојећем дијалогу Београда и Приштине, који мора да почне, захтев српске стране бити европске гаранције, европски статус Срба на Космету, његових општина, самоуправе, директне културне, духовне, економске повезаности са државом Србијом, европске гаранције статуса религијског и културног наслеђа српског народа у покрајини, онда је у највећем интересу и српског народа на Косову и државе Србије, да се глас Срба чује и у парламенту у Приштини".

Председник СПО сматра да би тај глас био далеко већи да је Влада Србије донела одлуку да позове Србе да учествују на тим изборима.

"Имали смо прилику да освојимо можда и 30 посланичких мандата, од укупно 120 колико има парламент Косова, и то би била велика снага Срба, српског народа и саме Србије у косовском парламенту", истакао је Драшковић, додајући да "нажалост, те одлуке нема".

Драшковић: Потребна снага деведесетих

Лидер Српског покрета обнове нада се да ће Сабор, који ће бити одржан 4. децембра у београдском Центру "Сава", повратити странци снагу и енергију како би стекла политичку моћ потребну да спроведе свој програм и визије.

Драшковић је рекао да Сабор неће успети уколико странци не врати снагу и енергију из деведесетих која ће СПО-у вратити политичку моћ коју заслужује.

"СПО је пре 20 година била најбројнија и најборбенија војска у Србији која јој је враћала веру и наду. Била је странка велике визије и великог програма, а данас је СПО странка која и даље има велики програм и визије али мали број присталица", рекао је Драшковић.

Рекао је да чланови странке на предстојећем Сабору треба да се "погледају у огледало" и да се запитају где су и ко су били, а где су и ко су сада, јер се Србија драматично променила за 20 година.

Лидер СПО се нада да ће странка успети да поврати енергију и храброст људи који су 1990. године оснивали ту странку.

Седница Главног одбора СПО у Крагујевцу, последњи припремни скуп пред 6. изборни Сабор странке, који ће 4. децембра бити одржан у Београду.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије