Вучић: СНС најјача странка

Српска напредна странка постала најјача политичка снага у земљи, али ће бити задовољна тек када омогући бољи живот грађанима, каже Александар Вучић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић оценио је да је за две године постојања СНС постала најјача политичка снага у земљи, али да се напредњаци тиме не задовољавају јер грађани и даље лоше живе.

Вучић је рекао да ће СНС бити задовољна успехом тек када омогући бољи живот грађанима и победи "ненародну власт у Србији".

Говорећи о сутрашњем скупу у београдској хали Арена, где ће бити обележено две године постојања странке, Вучић је рекао да очекује присуство око 30.000 људи у хали и око ње.

Скупу ће присуствовати бројни представници дипломатског кора, а долазак су до сада потврдили представници 30 амбасада, међу којима и из земаља ЕУ, САД, Русије, Кине, Индије и Јапана, рекао је Вучић.

Функционер СНС-а рекао је да ће на скупу бити представљене смернице за будуће деловање стрнаке и најавио да ће почетком наредне недеље бити обављени и разговори са другим опозиционим партијама о заједничком деловању.

Иначе, Српска напредна странка формирана је 7. новембра 2008. године, месец дана након сукоба шефа напредњака Томислава Николића и председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља у вези са подршком Закону о ратификацији Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Николић је најавио подршку том споразуму уколико владајућа већина прихвати амандман радикала да се у текст уврсти одредба према којој се споразум односи и на Косово и Метохију, као саставни део Србије.

Лидер радикала је ту одлуку преиначио, због чега је Николић поднео оставку на функцију заменика председника СРС и напустио ту странку.

Заједно са неколико посланика радикала Николић је оформио нови опозициони посланички клуб у парламенту "Напред Србијо", а скоро месец дана касније и СНС.

Напредњаци су у протекле две године победили на неколико локалних избора, а Влади Србије су поднели и петицију за расписивање ванредних парламентарних избора са више од милион потписа грађана.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије