Јачање српско-либијске сарадње

Србија је мост парламентарне сарадње Либије и Балкана, оценило руководство либијског парламента са којим би Славица Ђукић-Дејановић, приликом њихове узвратне посете Србији, требало да потпише Меморандум о сарадњи.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић завршила је тродневну званичну посету Либији, коју су званичници те земље оценили као врло значајну и важну станицу у даљем унапређењу односа две земље.

Сарадња парламената Либије и Србије је мост парламентарне сарадње Либије и Балкана, оценило је руководство либијског парламента са којим би председница српског парламента, приликом узвратне посете, требало да потпише Меморандум о сарадњи.

Посета Славице Ђукић-Дејановић је прва посета на парламентарном нивоу још из времена СФРЈ, те је стога одлучено да се приликом узвратне посете Србији руководства Генералног народног конгреса потпише Меморандум о сарадњи два парламента.

Меморандумом ће бити дефинисане даље смернице срадње, чешћи сусрети и основане групе пријатељства у оба парламента, саопштено је из кабинета председнице парламента.

Председница Скупштине Србије сусрела се и са министром здравља са којим је разматрана идеја о оснивању два едукативна центра у Либији у којима ће српски лекари преносити знања и искуства либијским медицинским радницима. Она је обишла једну од највећих болница у Либији, недалеко од Триполија.

Током посете Либији, председница Скупштине разговарал је са либијским лидером Моамером Ел Гадафијем, који је истакао да је пријатељство Србије и Либије "вечно и да ће се продубљивати".

Гадафи је приредио вечеру у част Славице Ђукић-Дејановић, као и председника Венецуеле Уга Чавеза и француске парламентарне делегације.

Председница Скупштине разговарала је и са председником парламента Либије Мохамедом Абдулом Касимом Ал Зуаијем о "обостраној жељи да се традиционално пријатељски односи две земље развијају у свим правцима".

Славица Ђукић-Дејановић је позвала свог колегу да посети Србију наредне године, како би "парламентарна сарадња Србије и Либије била подигнута на виши ниво".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије