Туча у општини Куршумлија

Одборници опозиције и владајуће коалиције у СО Куршумлија потукли се у току седнице, а измирио их је осамдесетогодишњи Радослав Милосављевић из села Секирача. Мештатнин планинског села позвао одборнике да се "уразуме и раде у интересу грађана".

Седница Скупштине општине Куршумлија прекинута је данас након физичког обрачуна одборника опозиције и владајуће коалиције.

Седницу је обележило и обраћање са говорнице једног осамдесетогодишњег сељака који је запретио да ће мештане свог села Секирача позвати да избаце одборнике из сале ако не престану да се свађају.

До обрачуна је дошло пошто је Славко Илић, који је у име Демократске странке заменио одборника који је поднео оставку, затражио да скупштина верификује његов одборнички мандат.

Након што је тај предлог одбијен, Илић је са стола председавајућег отео папир из руку председника Скупштине Радољуба Видића и згужвао га.

Заменик председника скупштине Милија Миленковић одгурнуо је Илића, а затим су се умешали и други одборници из владајуће коалиције и опозиције.

У општем метежу, гурању и ударању, на скупштинску говорницу попео се мештанин планинског села Секирача Радослав Милосављевић који је прекинуо свађу и позвао одборнике да се уразуме и почну да раде у интересу грађана, или ће позвати мештане свог села да их избаце из сале.

"Молим вас тишина! Јесмо ли вас за ово гласали? Имам 80 година, осамнаесторо унука и дванаесторо праунука, хоћу мало поштовања. За све те године овако нешто нисам видео. Срам вас било! Предлажем да вас све сменимо", рекао је Милосављевић након чега је заменик председник скупштине дао паузу.

Старац запретио одборницима

Милосављевић је у паузи у холу испред скупштинске сале поново позвао одборнике да се не отимају око власти или ће, у супротном, довести сељаке из тог села да их, како је рекао, све избаце напоље из општинске зграде.

"Ово што се ради у овој скупштини ни деца не раде. Председник је овде неко ко треба да каже доста, али овде нема председника ни његовог заменика. Треба да се зна ко је старији и ко треба да води рачуна о свему. Случајно сам данас у општини и шокиран сам овим што сам затекао у општинској сали. Нисам могао да се уздржим, а да им се свима не обратим", рекао је Милосављевић.

Након инцидента у скупштинској сали уследиле су и пријаве полицији са обе стране. Општина је пријавила Славка Илића због ометања рада скупштине док је Илић пријавио заменика председника Скупштине због физичког насртаја на њега.

Седницу Скупштине општине су затим напустили сви опозициони одборници а скупштинска већина, коју чине одборници ДСС-а, СРС-а, Нове Србије и групе грађана, наставила је рад.

Пре инцидента одборници опозиције су тврдили да је претходна седница била нелегална и захтевали да се седница одложи док не стигне мишљење Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Опозиционари су тврдили да је општинска Изборна комисија за три одборничка мандата, чији су претходни власници поднели оставке, издала по два уверења, због чега је данас седници уместо 37 присуствовало 40 одборника

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара