Приштина променила одлуку

Власти у Приштини повукле одлуку о забрани посете српских званичника Косову, поводом устоличења патријарха Иринеја у Пећкој патријаршији, 3. октобра, изјавио је заменик косовског премијера Хајредин Кучи.

Косовска влада је повукла одлуку о забрани посете српских званичника Косову, поводом устоличења патријарха Иринеја у Пећкој патријаршији, 3. октобра, изјавио је приштинском листу "Коха Диторе" заменик косовског премијера Хајредин Кучи, а преноси агенција Танјуг.

Кучи је навео да косовска влада једино тражи поштовање процедуре тражења дозволе.

Према његовим речима, влада још није примила ниједан захтев за издавање дозволе за посету српског председника Бориса Тадића и осталих српских званичника, поводом устоличења патријарха.

Одлуку о забрани посете српским званичницима донео је косовски премијер Хашим Тачи прошлог месеца, обавестивши о томе и шефа међународне канцеларије Питера Фејта, уз образложење да су српски званичници злоупотребили претходне посете за политичке изјаве.

Кучи је рекао да разговара са шефом грчке канцеларије на Косову Дмитрисом Москупулосом, о могућностима посете председника Тадића.

Према његовим речима, још није донета никаква одлука о томе да ли ће бити омогућено присуство високих државних представника Србије на церемонији устоличења патријарха Иринеја.

"У процесу смо консултација са међународним фактором, тачније преко грчке канцеларије, али и са православном црквом, али још нема коначне одлуке, рекао је Кучи нагласивши да је Европска унија именовала је грчког амбасадора за посредника између владе Косова и православне цркве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије