Влада одобрила помоћ пензионерима

Једнократна помоћ од 5.000 динара пензионерима са примањима до 30.000 биће исплаћена у првој половини октобра, одлучила Влада Србије. Помоћ ће бити исплаћена пре редовне исплате пензија у првој половини октобра.

Влада Србије одлучила је да се исплати једнократна помоћ пензионерима од 5.000 динара у првој половини октобра, речено је у кабинету потпредседника Владе Србије Јована Кркобабића.

На једнократну помоћ моћи ће да рачунају пензионери чија су пензије до 29.999 динара. Помоћ ће бити исплаћена пре редовне исплате пензија у првој половини октобра.

У Влади Србије је 9. септембра постигнут коалициони договор да се почетком октобра почне са исплатом једнократне помоћи пензионерима од по 5.000 динара за примања испод 29.999 динара месечно и за те намене ће бити обезбеђено више од 6,5 милијарди динара.

Право на ту врсту помоћи оствариће 1.379.187 пензионера, или око 77 одсто од њиховог укупног броја у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије