НС: Лоша политика Владе према КиМ

Два дана уочи гласања о резолуцији о Косову пред Генералном скупштином УН, у држави влада потпуна конфузија, опцењује потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски. Неопходни ванредни парламентарни избори, поручују из НС.

Потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски оценила је да у држави влада потпуна конфузија два дана пред гласање о резолуцији о Косову у УН, и истакла да ће власти морати да сносе одговорност због политике коју спроводе.

На конференцији за новинаре, Филиповски је изјавила да се председник Борис Тадић састаје са шефицом дипломатије ЕУ Кетрин Ештон да би постигао компромис о резолуцији и да НС прати сва дешавања везана за тај документ који је предложен Генералној скупштини УН.

Потпредседница Нове Србије је навела да је НС у свакодневном контакту са Српском напредном странком и Демократском странком Србије о томе, а након гласања у УН одлучиће о великом опозиционом протесту и затражити одговорност власти у Србији.

Филиповски је рекла да су неопходни вандредни парламентарни избори и оценила да је владајућа коалиција суочена са тим, али да тражи одговарајући моменат за њихово расписивање.

Потпредседница НС је упитала представнике власти ко дозвољава ширење екстремизма у Санџаку и оптужила муфтију Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића да шири екстремизам и користи Бошњаке за остваривање својих личних и политичких интереса.

"Како је могуће да Зукорлић хушка Бошњаке и крши јавни ред и мир. Важно је само да се ситуација не отргне контроли", изјавила је Филиповски.

Потпредседник НС Јован Марић је изјавио да је одржавање Параде поноса у Београду "чист егзибиционизам".

"Не сме да буде дискриминације никога, али постоје медицински докази да је то аномалична популација и одржавање параде је непотребно", рекао је Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара