Спремни за одлуку УН

Влада Србије спремна за сваку одлуку која ће бити донета у Генералној скупштини УН, рекао Драган Марковић Палма. Не разумем одређене лидере партија зашто се свађају око националног питања зарад политичких поена, оценио Марковић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма оценио је да је Влада Србије спремна за сваку одлуку која ће се донети у Генералној скупштини и да има стратегију чак и ако одлука буде негативна.

Марковић је рекао да је политика Владе Србије према Косову добра и да се први пут догодило да 192 посланика у скупштини дају подршку континуитету Владе Србије у решавању косовског питања.

"Не разумем зашто се ми свађамо око националног питања. Разумем ЛДП чија је политика према Косову позната, али не разумем шефове неких других странака који се свађају само због добијања политичких поена", рекао је Марковић гостујући у Дневнику РТС-а.

"У септембру је гласање у Генералној скупштини, каква ће одлука бити не знамо, али Влада Србије има стратегију чак и ако одлука буде негативна", нагласио је Марковић.

Лидер Јединствене Србије је оценио да је вршена јака дипломатска активност, нагласивши да су послата писма у 55 држава које су могле да признају независност Косова.

"Политика Бориса Тадића је добра. Србија је најпопуларнија земља у међународним односима у протеклих 10 година. Много дипломата долази у Србију, а и наше дипломате посетиле су велики број земаља", оценио је Марковић.

Марковић сматра да, каква год одлука буде, "она неће бити тест за Владу јер косовско питање није актуелно од 2008. године, већ последњих 70 година".

Лидер Јединствене Србије је истакао да је политика коју води Београд добра и нагласио да су Србију прошле године посетили  председник Русије Дмитриј Медведев и потпредседник САД Џозеф Бајден.

"Наши представници нису учествовали ни на једном скупу где Косово није било представљено као УНМИК Косово, па можемо рећи да смо учинили све што је у нашој моћи", рекао је Марковић.

Лидер ЈС рекао да је разговарао са 15 амбасадора и нико није поставио српско признање независности Косова као услов за ЕУ.

Говорећи о дуплим функцијама, Марковић је рекао да неће бити поновног визног режима што су биле раније најаве и додао да је мандат законит ако су га потврдиле Републичка и Општинска изборна комисија.

Најбоље решење је ово које је донето да челници могу да остану на дуплим функцијама до краја мандата, рекао је Марковић и додао да се залаже да сваки град има свог посланика и да градоначелници буду у парламенту.

Марковић је рекао да ће, уколико је потребно, да поднесе оставку на функцију посланика и позвао колеге, председнике странака да провере своју популарност у градовима у којима су рођени, да изађу на изборе и да се кандидују за градоначелнике.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара