СНС: Власт троши новац без контроле

Дајући послове људима блиским владајућим странкама, власт троши новац без контроле, рекао заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић, говорећи о инфраструктурним радовима у Србији.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да инфраструктурне радове у Србији "контролишу поједине гупе за које би неки рекли да су мафијашке".

"Инфраструктурне радове у земљи контролишу поједине групе, за које ће неки речи да су мафијашке, мада ми још нисмо спремни тако да их назовемо", рекао је Вучић и новинарима показао карту Србије на којој су различитим бојама означени региони које те групе наводно контролишу.

На конференцији за новинаре, Вучић је показао и наводне уговоре о трошковима за одржавање путева, истичући да су то докази да "власт троши новац без контроле, дајући послове људима блиским странкама на власти".

Говорећи о изградњи путева, Вучић је навео да Коридор 10, који води до Димитровграда, неће бити готов у предвиђеном року зато што још увек није расписан тенедер за изградњу тунела, предвиђених пројектом, за које ће извођач радова имати рок од три године.

Функционерка СНС Зорана Михајловић Милановић позвала је председника Србије да "не прави грешке у српском енергетском сектору и да се врати изградњи електро-енергетских капацитета у земљи".

Према њеној оцени, Србији није у интересу да се додатно задужује за 350 милиона евра како би градила пет одсто нуклеарне електране у другој земљи.

"У Србији 24 године није изграђен ни један електро-енергетски објекат, а потрошња и увоз расту", додала је Михајловић Милановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара