Помоћ оштећеним домаћинствима

Влада ће обезбедити помоћ домаћинствима страдалим од временских непогода, рекао у Прањанима Мирко Цветковић. Премијер најавио измештање противградне заштите из Републичког хидрометеоролошког завода у Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије.

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће Влада обезбедити финансијску помоћ домаћинствима страдалим од временских непогода.

Цветковић је рекао и да ће Влада предузети и стратешке кораке да се страдање више не понавља, тако што ће изместити противградну заштиту из Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) у Сектор за ванредне суитуације Министарства унутрашњих послова (МУП).

Цветковић је, приликом обиласка домаћинстава у Прањанима, рекао да ће се измештањем противградне заштите повећати капацитети те службе, како обученост стрелаца, тако и у финансијском смислу.

Премијер је нагласио да се, тим поводом, већ воде разговори са РХМЗ и МУП-ом и да ће ребалансом буџета који предстоји за око два месеца бити предвиђена средства за нову јединицу.

Цветковић је, у селу Прањанима, обишао домаћинство Милана Андрића, чији засади воћа су страдали приликом олујног невремена које је, у суботу, погодило тај крај Србије.

Он је, том приликом, подсетио да Влада Србије придаје велики значај пољопривреди, која је најзначајнији извозник, када се повеже са индустријом хране, због чега постоји мноштво субвенција.

Невреме које је, у суботу после подне, захватило делове општина Лучани и Горњи Милановац, нанело је велику штету објектима, усевима и воћу.

Праву пустош направила је олуја која је чупала дрвеће, скидала кровове са кућа и ломила олуке у селима Турица, Врањица и Велес, недалеко од Гуче.

Олујни ветар са градом, у готово исто време, скидао је кровове и уништавао усеве, у неколико села под Сувобором, у општини Горњи Милановац.

Због невремена, Прањани, Дружетићи и део Леушића више часова били су без струје и телефонских веза, пошто је олуја оборила и два бетонска електрична стуба. Град је, у двадесетак минута, колико је невреме трајало, нанео велику штету усевима и воћу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара