Нова власт у Куршумлији

Одборници радикала, Нове Србије и ДСС-а формирали нову скупштинску већину у Курушумлији. Чланице бивше владајуће коалиције тврде је нова власт нелегална и додају да ће од Министарства за државну управу и локалну самоуправу тражити увођење привремених мера.

Српска радикална странка, Нова Србија и Демократска странка Србије формирали су нову скупштинску већину у Куршумлији и именовали ново општинско руководство, док чланице бивше владајуће коалиције тврде да су те одлуке нелегалне.

Одборници Демократске странке, Г17 плус и Социјалистичке партије Србије, странака које су изгубиле већину, навели су да ће од Министарства за државну управу и локалну самоуправу тражити увођење привремених мера.

Они су оптужили радикале да су уз помоћ "игре" са одборничким мандатима формирали већину у локалној скупштини с озбиром на то да су два одборника СРС заузела једно одборничко место.

Члан административне комисије Бранислав Јовановић рекао је да је на основу одлуке Уставног суда Србије враћен мандат Јасни Милосављевић из СРС пошто јој је била активирана бланко оставка и да је она требало да замени одборника Зорана Лакића из СРС који је данас изабран за заменика председника општине.

"Скупштина општине Куршумлија је практично добила још једног одборника. Тако од укупно 37 сада има 38 одборника јер два одборника имају верификациона уверења од изборне комисије. Захваљујући тој игри СРС, ДСС и НС су направили већину у скупштини", казао је Јовановић.

Одборници бивше владајуће коалиција из ДС, Г17 плус и СПС у више наврата су указивали на тај пропуст, после чега су напустили седницу. Председник скупштине Миломир Стојичић је затим прекинуо седницу и одложио наставак за идућу седмицу.

Међутим, одборници СРС, ДСС и НС су констатовали да имају кворум и наставили седницу. Скупштина је најпре верификовала мандат Ирени Миљковић, а затим је уследила смена комплетног општинског руководства.

Разрешен је председник општине Зоран Вучковић (ДС), а на његово место је именован Горан Бојовић (НС). Смењен је председник скупштине Миломир Стојичић (СПС), а именован Радољуб Видић (ДСС). Милија Миленковић из Групе грађана је постављен за заменика председника скупштине.

Смењени заменик председника општине Дејан Милошевић казао је да су све одлуке на данашњој скупштини нелегалне и да ће ДС, Г17 плус и СПС послати допис Министарству за државну управу и локалну самоуправу и тражити да хитно уведе привремене мере у општини Куршумлија.

"Нико се у овој скупштини не бори за добробит грађана већ за власт и функционерска места", казао је Милошевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара