На кули "Београд" исписано 106 држава које нису гласале за резолуцију о Сребреници

На кули "Београд" синоћ су исписана имена свих 106 држава које нису гласале за резолуцију о Сребреници у Генералној Скупштини, чиме су показале да су искрени пријатељи Србије.

"Хвала вам пријатељи, поносна Србија и Српска" - пише на кули Београд.

Генерална скупштина УН у Њујорку усвојила је прошле недеље резолуцију о Сребреници са 84 гласа "за". Деветнаест држава је било против, а уздржано 68.

Председник Александар Вучић рекао је на седници да усвајањем ове резолуције покушано да се стави жиг на наше чело, међутим да се у томе није успело. За резолуцију није гласало 107 држава.

Против резолуције гласале су Русија, Мађарска, Белорусија, Кина, Коморска острва, Антигва, Сирија, Куба, Конго, Демократска Народна Република Кореја, Доминиканска република, Еритреја, Есватини, Гренада, Мали, Науру, Никарагва, Сао Томе и Принципе и Србија.

Уздржани су били: Алжир, Ангола, Аргентина, Јерменија, Бахами, Бахреин, Барбадос, Бенин, Бутан, Боцвана, Бразил, Бурунди, Камбоџа, Камерун, Конго, Обала Слоноваче, Кипар, Доминиканска Република, Екваторијална Гвинеја, Етиопија, Габон, Грузија, Гана, Грчка, Гватемала, Гвинеја, Хаити, Хондурас, Индија и Јамајка.

Међу уздржаним су били још и Казахстан, Кенија, Кирибати, Лаос, Либан, Лесото, Мадагаскар, Малдиви, Мексико, Монголија, Мозамбик, Намибија, Непал, Нигерија, Оман, Панама, Папуа Нова Гвинеја, Парагвај, Перу, Филипини, Сент Китс, Сент Луција, Сент Винцент Самоа, Сејшели, Словачка, Соломонска острва, Јужни Судан, Шри Ланка, Судан, Суринам, Таџикистан, Тајланд, Того, Тринидад Тобаго, Тувалу, Уганда, Уједињени Арапски Емирати и Вијетнам.

Вучић је указао да ће усвајање резолуције отворити Пандорину кутију и да ће се свет суочити са низом оптужби за геноцид и да она неће донети помирење у региону. 

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије