Ђорђе Микетић искључен из странке Заједно

Странка Заједно је касно синоћ донела одлуку о престанку рада Иницијативног одбора за град Београд. Ђорђе Микетећ, који се налазио на челу Иницијативног одбора, искључен је из странке.

Заједно је претходно одлучила да не учествује на изборима који су расписани за 2. јун 2024. године. 

"Понављамо да странка ЗАЈЕДНО чврсто остаје при усаглашеној одлуци коалиције СПН, коалиције НАДА и Прогласа, потписаној 9.марта, да је потребно испунити минимум услова да би се изашло на изборе и последњој иницијативи ових ентитета, да се у складу са предложеним Уставним законом, сви локални избори одрже на јесен, како би се могле усвојити и применити препоруке ОДИХР-а", наводи се у саопштењу.

Заједно захтева да НСРС усвоји Уставни закон, у тексту који је предложен једногласном одлуком Прогласа и сваке од странака које чине коалиције СПН и НАДА.

"Kако је Ђорђе Микетић донео одлуку да, противно одлуци странке, изађе на предстојеће изборе, његова политика је суштински супротна политици странке у овом кључном питању. Поштујући право свакога да има своје уверење о томе како је најцелисходније борити се за интересе грађана, Заједно је одлуком о искључењу констатовала да не постоји могућност да Микетић настави своју политичку активнст у оквиру странке", наводи се у саопштењу.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара