Читај ми!

Вучић: Супротставићемо се насиљу над српском државом и народом у УН и Савету Европе; Џејмс О'Брајан: Морамо се суочити са истином

Председник Србије Александар Вучић захвалио је америчком дипломати Џејмсу О'Брајану на јасном ставу да Приштина мора да формира Заједницу српских општина, али је нагласио да о свим другим питањима када је реч о КиМ и Сребреници нису имали исте ставове. Мали смо, али ћемо се колико можемо борити и против чланства Косова у Савету Европе и против Резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама. Међународна заједница ће учинити све да Приштина оснује ЗСО и да Срби на КиМ буду заштићени, рекао је О'Брајан.

Састанак је одржан у згради Генералног секретаријата председника Републике и трајао је око сат и по.

Састанаку Вучића са О'Брајаном присуствовали су и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и бивши амбасадор у САД Марко Ђурић.

Амерички званичник разговарао је и са председницом Скупштине Србије Аном Брнабић.

После подне председник Вучић путује у Њујорк где ће се, како каже, у Генералној скупштини УН видети ко је пријатељ Србије и међународног права, а ко није.

Вучић је рекао да отпор доношењу Резолуције о тзв. геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН постаје све већи и да резултат гласања неће бити онакав какав су спонзори резолуције очекивали, додавши да борба Србије траје и неће бити лака.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво