Читај ми!

Вучић: Отпор резолуцији о Сребреници у УН све већи, наша борба траје и неће бити лака

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да отпор доношењу резолуције о тзв. геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН постаје све већ и да резултат гласања неће бити онакав какав су спонзори резолуције очекивали, додавши да борба Србије траје и да неће бити лака.

Председник Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да резултат гласања неће бити онакав какав спонзори резолуције најављују.

"Они су рачунали да ће имати најмање 70 до 90 гласова 'за', да ће 60 до 70 бити 'уздржано' и да Србија може да добије 20 до максимално 30 гласова. И то саопштавају свима. Ја вам сад кажем, неће бити такав резултат", изјавио је Вучић.

Рекао је да спонзори резолуције имају доминацију у ГС УН, јер ће вероватно 27 чланица ЕУ гласати "за", као и САД, Канада и земље које су, како Вучић каже, политички патуљци.

Вучић наводи да све више земаља у свету сазнаје истину о Србији и истиче да српска борба траје и да неће бити лака.

"Видећемо ту ко је пријатељ, а ко није пријатељ Срба и Србије. Ко је пријатељ правде, истине и међународног права, а ко није", рекао је Вучић.

Додао је да чека да се по питању резолуције изјасни највећи светски стручњак о том питању Јехуда Браун.

"Бриселски споразум био тежак компромис"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је потписивање Бриселског споразума пре 11 година био тежак компромис, али најбоље што је у том тренутку могло да се уради за земљу и да не будемо брутално кажњени.

Што се тиче ЕУ, Вучић је рекао да је прошлих 11 година слушао њихове лажи.

"Срамоте Европске уније, срамоте САД и то је показало да су они у ствари имали све време један тајни план, а то је - са Србима разговарате, направите план. Срби увек морају да испоруче оно што је њихова обавеза из неког плана, Албанци никада ништа не морају да испоруче, а ми ћемо да пронађемо хиљаду разлога којима ћемо то оправдати", рекао је Вучић.

Притиске ЕУ на Приштину, Вучић је оценио као бесмислену и безобразну реторику. "То помену на неку годишњицу. Иначе их то не занима", рекао је Вучић.

Он је додао да је ЕУ увела "санкције" против Аљбина Куртија тако што га је позвала на обележавање 75 година Савета Европе да прича о људским правима, што је добио визну либерализацију, чланство у Парламентарној скупштини НАТО-а и чланство у Савету Европе.

“Сви реаговали на хапшење косовских полицајаца"

Вучић је рекао да су јуче Стејт департмент, Европска унија и сви остали реаговали када су били приведени двојица или тројица Албанаца и један Србин припадник косовске полиције.

"Сви су пуштени у року од 24 сата, не зато што је било ко од њих нешто тражио или не знам што већ у недостатку доказа, али су људи испитани, одређени закључци заузети, па ће се видети даље. Ниједан није пребијен, ниједан није малтретиран, нико ништа", констатовао је Вучић.

Он је запитао зашто нико од њих није реаговао када је пре неки дан Србин Стевановић изубијан код Зубиног Потока, када је ухапшен Срећко Софронијевић, који је као и његова породица малтретиран.

Подсетио је и да су Обреновића држали у притвору седам или осам месеци, зато што су убили бога у њему, а да десет месеци нико не спомиње да српска роба не може на КиМ из централне Србије.

"И то раде да би Курти могао после тога да нас замајава тиме, не могу ја да формирам Заједницу српских општина, управо смо поднели тужбу за геноцид преко Савета Европе пошто нису држава призната од УН да би могли да користе Међународни кривични суд у Хагу", констатовао је Вучић.

Он је додао да нико не може ни да му одговори зашто је сада, 29 година касније, резолуција о Сребреници у УН.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво