Читај ми!

Странка Заједно ће, ипак, учествовати на изборима, ако не буде јединственог става унутар СПН

Градски одбор странке Заједно саопштио је да ће изаћи на београдске изборе, ако не буде јединственог става у коалицији Србија против насиља. Претходно је из ове странке саопштено да неће учествовати на изборима 2. јуна јер сматрају да није обезбеђен минималан ниво услова да ти избори буду слободни и поштени.

"Градски одбор странке Заједно, 13. априла донео је одлуку да ће инсистирати на јединственом ставу опозиције јер је то најважнији предуслов за ослобођење града Београда од девастирајуће власти СНС-а. Такође, одлучено је да уколико не буде јединственог става унутар опозиције, градски одбор Заједно ће на градске и општинске изборе у Београду изаћи јер не жели да одустане ни од једне борбе, нити на терену, нити у институцијама", саопштено је из странке.

Претходно је странка Заједно саопштила да остаје при усаглашеној одлуци коалиције СПН-а, коалиције НАДА и Прогласа, потписаној 9.марта, да је потребно испунити минимум услова да би се изашло на изборе и последњој иницијативи ових ентитета, да се у складу са предложеним Уставним законом, сви локални избори одрже на јесен, како би се могле усвојити и применити препоруке ОДИХР-а.

“Странка Заједно је одлучила да не учествује на изборима расписаним за 2. јун  2024. године, због тога што није обезбеђен минималан ниво услова да ти избори буду слободни и поштени“, навели су раније у саопштењу.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво