Читај ми!

Странка Заједно ће, ипак, учествовати на изборима, ако не буде јединственог става унутар СПН

Градски одбор странке Заједно саопштио је да ће изаћи на београдске изборе, ако не буде јединственог става у коалицији Србија против насиља. Претходно је из ове странке саопштено да неће учествовати на изборима 2. јуна јер сматрају да није обезбеђен минималан ниво услова да ти избори буду слободни и поштени.

"Градски одбор странке Заједно, 13. априла донео је одлуку да ће инсистирати на јединственом ставу опозиције јер је то најважнији предуслов за ослобођење града Београда од девастирајуће власти СНС-а. Такође, одлучено је да уколико не буде јединственог става унутар опозиције, градски одбор Заједно ће на градске и општинске изборе у Београду изаћи јер не жели да одустане ни од једне борбе, нити на терену, нити у институцијама", саопштено је из странке.

Претходно је странка Заједно саопштила да остаје при усаглашеној одлуци коалиције СПН-а, коалиције НАДА и Прогласа, потписаној 9.марта, да је потребно испунити минимум услова да би се изашло на изборе и последњој иницијативи ових ентитета, да се у складу са предложеним Уставним законом, сви локални избори одрже на јесен, како би се могле усвојити и применити препоруке ОДИХР-а.

“Странка Заједно је одлучила да не учествује на изборима расписаним за 2. јун  2024. године, због тога што није обезбеђен минималан ниво услова да ти избори буду слободни и поштени“, навели су раније у саопштењу.

среда, 19. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије