Читај ми!

СВМ излази самостално на локалне изборе у Војводини

Савез војвођанских Мађара на предстојеће локалне изборе у војвођанским општинама и градовима излази самостално као и у претходних 17 година, саопштио је на конференцији за новинаре у Суботици лидер највеће странке Мађара у Србији.

"Оно што је минимални циљ је да у оним општинама у којима имамо председника општине, те позиције сачувамо и у будућности. Значи да будемо снага број један у Бачкој Тополи, Кањижи и Сенти, а што се тиче свих других општина и градова, желимо да имамо што бољи резултат", рекао је Балинт Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара.

Потпредседница Савеза војвођанских Мађара Анамарија Вичек налази се на листи кандидата мађарске владајуће странке "Фидес" за Европски парламент.

Она сматра да је важна чињеница што Мађарска 1. јула преузима председавање Европској унији.

"Није тајна да ће Мађарска, односно представници Мађарске у ЕП настојати да се коначно наставе евроинтеграције земаља Западног Балкана, пре свега Републике Србије, тако да ће мој задатак претежно бити у помагању Србији на путу евроинтеграција", каже Анамарија Вичек.

Процењује се да је око 70.000 грађана Србије са двојним држављанством регистровано за гласање у Мађарској.

Из Савеза војвођанских Мађара наводе да ће водити интензивну кампању за "Фидесову" листу јер ће та странка, како кажу, у Европском парламенту бранити вредности и интересе Мађарске и Србије.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара