Читај ми!

Запаљен аутомобил возача председника Привременог органа Општине Лепосавић

Српска листа саопштила је да паљење аутомобила раднику Привременог органа Општине Лепосавић Ивану Петровићу представља наставак пироманских напада на часне Србе на северу Косова и Метохије "у режији послушника и миљеника" премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија" на територији општине Лепосавић, коју, како наводе, "хоће да претворе у легло криминала својим неделима".

Последњи такав догађај се збио у среду током ноћи када је по истом сценарију као када су запаљени аутомобили начелници општинске управе Радмили Вукићевић и власнику портала Косово онлајн Душану Милановићу, запаљен ауто чији је власник Иван Петровић, возач председника Привременог органа Општине Лепосавић Зорана Тодића.

"У тренутку напада на имовину овог часног породичног човека он је био у свом стану у непосредној близини са својом децом и супругом, а тог јутра је требало да крену на пут", наводи се у саопштењу Српске листе.

Указују да је ово трећи аутомобил који је запаљен у општини Лепосавић, за кратко време.

"Оно што је карактеристично за овај случај јесте чињеница да је ово трећи аутомобил који је запаљен у општини Лепосавић за кратко време, и на исти начин како је то описао заменик лажног министра у Куртијевој влади Радоица Радомировић на аудио-снимку који кружи друштвеним мрежама", истиче се у саопштењу.

Српска листа подсећа да након што су се ове паљевине догодиле, а аудио-снимак са Радомировићевом изјавом како се пале аутомобили појавио на друштвеним мрежама, нико из међународне заједнице није реаговао, нити тражио да се одговорни пронађу и казне.

"Исто такво ћутање имамо и од Куртијевог режима чији је Радомировић део као и од косовске полиције и Еулекса. Очигледно да се организују напади на часне, породичне и угледне Србе који нису део Куртијевог режима онда нема реакције надлежних органа или забринутости међународних представника и амбасадора. Ваљда им такви напади не сметају, а имовина часних Срба и није од значаја", закључује се у саопштењу Српске листе.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије