Хрватска упутила протестну ноту Србији због инцидента у Панчеву

Хрватско Министарство спољних и европских послова (МВЕП) упутило је протестну ноту Србији, због, како наводе, напада на четворицу хрватских држављана у близини једног локала у Панчеву.

У саопштењу МВЕП се наводи да су у том ничим изазваном "тешком нападу" нападнута четири држављана Хрватске и два држављана Србије, који су стали у њихову одбрану. Напад се, додају, догодио 13. априла ове године.

"МВЕП изражава најоштрију осуду овог чина, који је према доступним информацијама очито национално и етнички мотивисан", наводи се у саопштењу и додаје да очекују "хитну и јасну јавну осуду тог напада од званичника Републике Србије".

МВЕП тражи да им се хитно доставе све релевантне информације везане за поступање полицијских и правосудних тела Србије у овом конкретном случају, као и примерено кажњавање починилаца.

Нападачи су саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву због изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, а притвор до 30 дана Виши суд је одредио осумњиченом Ж. М. због постојања посебних околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара